Tetőfóliák, ragsztástechnika

Kezdőlap / Tetőfóliák, ragsztástechnika

Spóroljunk az energián

A jól szigetelt házaknál is az energiaveszteség  60%-a  az épületek szerkezetében található fugákra és áttörésekre vezethető vissza!

spóroljunk az energián

 Ezeken a pontok hideg levegő áramlik a lakórészbe, amit újra és újra fel kel fűtenünk! Egy jól kialakított légzáró réteg segít spórolni a fűtés számlánkon!

Hatékonyabb hőszigetelés

Az épületek külső falain található rések nagyban csökkentik azok hőszigetelő képességét!

hatékonyabb hőszigetelés

Például ha egy 1×1 méteres falrészen, amely 14 cm vastag  egy egy milliméter széles és egy méter hosszú repedés van a hőszigetelési érték 0,3 ról -1,44W/m2K változik. Azonban egy jól kivitelezett légzáró réteg nem csak télen véd a hideg ellen, hanem nagyon hasznos a nyári meleg hónapokban is!

Páralecsapódás elleni védelem

Az épület szerkezeteiben lecsapódó pára először is a az épületrész hőszigetelési értékének csökkenéséhez vezet.

páralecsapódásMég nagyobb probléma lehet, azonban az hogy a felgyülemlett nedvesség komoly károkat okozhat az épületben!

A becslések szerint az épületekben keletkező páralecsapódásból adódó károk háromnegyede a rossz légzárásra vezethető vissza!

Javul a levegő minőség

A falak tömítetlen részein át por és szigetelőanyag jut a belső térbe, ami nagyban befolyásolja a lakórész levegőjének minőségét!

levegő minősége Az Isocell termékekkel tömített falak megfelelő szellőztetéssel vagy jól működő légcserélővel egy nagyon jó levegőminőséget tudnak biztosítani az épületben!

A huzat kizárása

A tömítetlen részeken át beáramló hideg levegő nehéz így a lakórész legmélyebb pontján található a padlószinten.

huzat kizárása Sokunk által ismert kellemetlen érzés mikor a lábaink fáznak a lakásban.  A legjobb szigetelés sem tud ezen segíteni, ha a problémás részeken hideg levegő tud a lakórészbe áramlani!

A klímaberendezés hatékonysága

Ha önnek egy mechanikus szellőző-berendezése van az épületnek különösen jól légzárónak kell lennie különben a klímaberendezés nem tudja kifejteni a kívánt hatást.

klímaberendezés hatékonysága

Az olyan épületeknél (pl. passzívház ) ahol szellőztető-berendezésre van szükség a légáteresztő képességnek a normál épületeknél használt érték háromszorosára, van szükség!

Kizárjuk a zajt

Zaj még a legkisebb réseken is átjön. Abban az esetben, ha az épület jó hangszigetelési paraméterekkel rendelkezik a rések és áttőrések  (pl.konektor) nagyban megnövelik a zajszintet a lakótérben.

kizárjuk a zajt

 Az Isocell termékeivel ez a probléma is megoldható és a zaj már nem zavar!