Cellulóz szigetelés

Kezdőlap / Cellulóz szigetelés

ISOCELL szigetelés

Ismerje meg ezt az újfajta szigetelési módszert és az általunk használt ISOCELL cellulóz szigetelést. Az alábbiakban bekezdésenként ismerheti meg ennek a szigetelésnek az előnyeit.

ISOCELL – A természetes hőszigetelés élménye

A Skandináv országok és Kanada háztulajdonosai már évtizedek óta rákényszerültek otthonaik lehető leghatékonyabb és egyszerű hőszigetelésére a téli hideg és a nyári meleg hónapokban. Hazánkban is elterjedőben van a lakóházak minél hatékonyabb hőszigetelése, melynek különös aktualitást ad, az energiahordozók folyamatos drágulása. A cellulóz (papír) már több évtizede bizonyítja, hogy kiváló és gazdaságos szigetelő anyag, a legszélsőségesebb időjárársi körülmények között is. A fent említett északi országokban a cellulóz már több mint 70 éve egy igen közkedvelt és környezetbarát szigetelőanyag. Gondolta volna, hogy a nálunk újszerű cellulóz szigetelés ilyen komoly múltra tekint vissza?

Mi is az ISOCELL?

Az ISOCELL hőszigetelési rendszer alapja a cellulóz. A cellulóz rostokat (a fa természetes rostjait) egy egyszerű eljárással, újságpapírból nyerik. A papírt darálást követően pelyhekké alakítják, majd a tűz, a penész és a rácsálók elleni védelem érdekében bórt és foszfátot kevernek hozzá. A fenti újrahasznosítási folyamat révén az újságpapír szigetelőanyaggá alakul. A kész cellulóz szigetelőanyag zsákos formában kapható, melyet egy befúvógép segítségével, vagy akár kézi terítéssel is a kitöltendő üregekbe juttathatunk.

Az ISOCELL cellulóz hőszigetelés előnyei:

  • Hatékony hőszigetelés ( Hőátbocsájtási tényező 14 cm vastagság esetén: 0,32 W/m2K)
  • Környezetbarát (újrahasznosított újságpapír és természetes adalékok )
  • Mentes minden káros anyagtól ( teljesen természetes, egészségre ártalmatlan )
  • Jó kitöltőképesség ( a legszűkebb üregekbe is befújható )
  • Idő és költségtakarékos
  • Nem keletkezik hulladék a beépítése során ( nem kell vágni, beszabni )
  • A épület átépítesekor kiszedhető és újra befújható, beépíthető

ISOCELL a téli hideg ellen

A cellulóz szigetelőanyag beépítése során ügyelni kell arra, hogy mindig résmentesen kerüljön beépítésre. Bizonyos szigetelőanyagok esetén találkozhatunk azzal a problémával, hogy a szigetelés az évek során “megül” vagyis tömörödik. Az ISOCELL rendszer befújásos technikája lehetővé teszi, az ülepedésbiztos és hőhídmentes cellulóz szigetelést, azaz ahogy az ISOCELL-t befújjuk, az úgy is marad évtizedeken keresztül. Az Isocell hőszigetelést az épület bármely részén használhatjuk: födémben, párnafák között, tetőtérben, oldalfalban.

ISOCELL a nyári meleg ellen

Az a szigetelő anyag, amelyet télen energiatakarékosság céljából használunk, nem biztos, hogy nyáron is megvéd a hőség ellen. Amíg a hideg elleni hőszigetelés legfontosabb mérőszáma a hőátbocsátási tényző ( un. k-érték ), addig a meleg elleni hőszigetelés hatékonyságát a fáziseltolódás mértéke jellemzi. A fáziseltolódás értéke órában adja meg, hogy mennyi késéssel ér a nyári forróság egy épületrész külsejéből a belső lakótérbe. A fáziseltolódás annál nagyobb, minél magasabb a beépített szigetelőanyag hőkapacitása. A nyári meleg hőszigetelés fő célja, hogy a tetőn és a falakon keresztüli hőhatást úgy elnyújtsuk, hogy a napi legmagasabb hőmérséklet akkor érje el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már annyira alacsony, hogy a felületek sugárzó hőjét szellőztetéssel ellensúlyozni tudjuk. A cellulóz szigetelés ezen a területen is kiemelkedő értékekkel rendelkezik.

Összehasonlításul néhány szigetelőanyag fáziseltolódás értéke:

  • Cellulóz: 4,6 óra
  • Üveggyapot: 0,9 óra
  • Kőzetgyapot: 0,6 óra

A fent leírtakat már számos magyar ISOCELL – cellulóz hőszigetelésű ház tulajdonosa is megerősítette, mondván: “nincs szükségem klímára, mivel a tetőtér a legmelegebb nyári napokon is megfelelő klímájú”

Beömlesztés

Az egyszerű felhasználás lehetővé teszi a párnafák közötti házilagos szigetelést.

Befúvás falba

Miért bonyolultan, ha egyszerűen is lehet?

Befúvás tetőtérbe

Az ülepedésbiztos hézag- és hulladékmentes szigetelést, az optimális térkitöltés garantálja.

Nyílt befúvás

A legegyszerűbb és legköltségkímélőbb módja a hiánytalan födém- és padlószigetelésnek.